Les aules hospitalàries donen resposta al dret a l'educació en el cas que un infant o adolescent no pugui assistir al centre escolar a causa d'una hospitalització.
L'aula hospitalària li ofereix la possibilitat de mantenir la vinculació al seu procés educatiu, li permet conviure amb altres infants malalts, sentir-se més autònom, millorar la seva autoestima, estructurar el temps en el dia a dia hospitalari, normalitzar la seva vida i fins i tot... pot arribar a modificar, en positiu, el record de l'hospitalització.
Es parteix del respecte per les característiques i situació en la què es troba l'alumnat, la gravetat de la malaltia i el seu estat, tant físic, com psicològic i emocional.
La diversitat és una constant sempre present: des del lloc de procedència, a l'edat, curs escolar, nivell d’aprenentatge... fins a l’espai de treball, doncs pot ser a la classe, a les habitacions, a les cambres d'aïllament o l’UCI.
Totes les aules hospitalàries es troben ubicades dins el recinte hospitalari i la docència és exercida per mestres.
Les aules hospitalàries depenen d'un Conveni establert entre el Centre Hospitalari i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
El Petit Príncep (en francès, Le Petit Prince) és l'obra més coneguda d'Antoine de Saint-Exupéry. Publicat el 1943 a Nova York, és un conte poètic i filosòfic sota l'aparença d'un conte per a nens.
La història narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l'adult. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la narració i que són tant o més coneguts que el conte. Cada capítol relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les «persones grans». Cadascuna d'aquestes trobades pot ser llegida com una al·legoria.
El llenguatge, senzill i desposseït, destinat a ser comprès pels nens, és en realitat per al narrador el vehicle privilegiat d'una concepció simbòlica de la vida. Les aquarel·les, que formen part del text participen d'aquesta puresa del llenguatge: nuesa i profunditat són les qualitats mestres de l'obra.